Praktische afspraken voor leden


Omdat we een grote club zijn, met veel spelers, hebben we ook een aantal praktische afspraken die - als iedereen ze navolgt - het spelen voor iedereen aangenaam maken. Onderstaande afspraken gelden tijdens de speeldagen voor volwassenen. Klik hier voor een overzicht van afspraken die gelden tijdens jeugdtrainingen.

 

·       Wij zijn zelf verantwoordelijk voor het opstellen en het afbreken van netten en palen. Het spreekt voor zich dat iedereen een handje toesteekt, en dat je niet 10 minuten voor het einde vertrekt zonder je veld af te breken.

 

·       Je kan niet zomaar vrienden of vriendinnen meebrengen. Als je kandidaat leden wil aanbrengen, spreek dan eerst even af met de speeldagverantwoordelijke.

 

·       We zien soms dat spelers een hele avond met dezelfde vier spelers samenspelen. Als je dan als nieuweling erbij komt, dan zou het kunnen dat je lang op de bank blijft zitten. Als iedereen een beetje zijn best doet om af en toe eens met iemand anders te spelen...

 

·       Uiteraard speel je niet altijd met de shuttles van iemand anders. Bij het begin van de wedstrijd legt iedere speler 1 shuttle klaar aan de kant van het veld.                                        

 

·       Laat NOOIT waardevolle voorwerpen achter in de kleedkamer!                                                     

 

·       Speciaal voor woensdagavond, omdat dit de drukste speeldag is: als het heel druk is, gelieve dan geen enkel-wedstrijden te spelen voor 21u30.

                                             

·       Als je geen wedstrijd speelt, maak dan het veld vrij na een half uur, zodat anderen die op de bank zitten ook de kans krijgen om te spelen.

 

·       Volwassen spelers die bij Badminton Vlaanderen zijn aangesloten, maar niet via OLVE, kunnen - mits voorafgaande afspraak met de speeldagverantwoordelijke - maximaal 3 keer per jaar komen spelen op een OLVE-speeldag (geen training!). Deze regel is typisch bedoeld voor spelers die samen met een OLVE-speler tornooi(en) spelen, en een keer samen willen oefenen.