Over OLVE


Welkom bij OLVE Badminton vzw te Edegem.


Met haar ruim 350 leden behoort OLVE sinds vele jaren tot de grootste badmintonclubs van Belgiƫ. De club vindt haar oorsprong in 1972 in het OLVE college in Edegem.


OLVE BC bestaat uit drie groepen spelers:

  • De geklasseerde spelers: deze hebben een klassement gaande van 1 (het hoogste) tot 12. Uit deze groep zijn er een aantal competitieploegen gevormd, die zowel in de provinciale, Vlaamse en nationale liga meedingen voor de titel.

  • De recreanten: zij vormen een zeer groot deel van onze club. Deze mensen vinden bij OLVE vooral veel speelplezier, gezonde beweging en de kans om een sportieve vriendenkring op te bouwen. Ook zij krijgen de kans om het beste van zichzelf te laten zien tijdens enkele recreantenontmoetingen per jaar.

  • De jeugdspelers vormen ruim een derde van ons ledenaantal. Opleiding vinden wij - zeker voor jeugdspelers - uiterst belangrijk. Daarom worden alle jeugdspelers begeleid door gediplomeerde jeugdtrainers. Zelfs voor de allerkleinsten, vanaf 5 jaar, is er plaats in de speciaal aangepaste multimove training. Naast de reguliere training kan onze jeugd zich nog uitleven in de jeugdcompetitie, het PBA jeugdcircuit of tijdens onze zomer trainingskampen. Meer informatie over al deze aspecten op onze jeugdpagina.


Klik hier voor het uurrooster van de verschillende speelavonden.


Zoals je ziet, staat OLVE Badminton open voor iedereen. We willen iedereen de kans geven om badminton te beoefenen op zijn/haar manier. Vraag wel op voorhand na of er nog plaats is op de avond van je voorkeur (zie ook artikel Lid worden). Nieuwe leden kunnen voor verdere inlichtingen terecht bij onze verantwoordelijke voor ledenadministratie via ons contactformulier.


======

Oprichtingsdatum van de club: november 1972

Omvorming tot VZW: 12 december 1985

Volgens publicatie in het staatsblad: ondernemingsnummer: 431942384

=====