rankingDames en heren, het is eindelijk zover! Badminton Vlaanderen en LFBB zijn klaar om een nieuw rankingsysteem te introduceren in het Belgische badminton! Na heel wat simulaties en gecijfer, zijn ze het eens geraakt over de details (die we helaas nog niet gekregen hebben) en kan het systeem in werking treden vanaf volgend seizoen (tenminste, als hun software tegen dan klaar is... wait and see!).

Kort gezegd zal de focus verschuiven van de kwantiteit van gespeelde wedstrijden naar de kwaliteit ervan (m.a.w. het niveau van de tegenstander krijgt een prominentere rol in de berekening van het aantal verdiende rankingpunten). Dit systeem zal hopelijk leiden tot een betere match tussen de realiteit op het veld enerzijds en het klassement op papier anderzijds, althans dat is toch de hele opzet!

De basisconcepten van het nieuwe systeem worden in dit nieuwsitem uitgelegd.

Even een opfrissing nodig over het huidige systeem -> kijk dan even op deze pagina.

Zoals gezegd kennen we nog geen details van dit nieuwe systeem, maar het staat nu al vast dat dit een grote invloed gaat hebben op onze klassementen en hopelijk een positieve invloed op de speelvreugde tijdens toernooien en competities!!

Alvast toch iets om naar uit te kijken voor het nieuwe seizoen!!