Wat?
Al sinds het seizoen 2002 - 2003 bestaat het PBA Jeugdcircuit, een reeks van tornooien georganiseerd door verschillende clubs uit onze provincie en ondersteund door de PBA, de Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen. Er zijn in totaal een 10-tal tornooien, van september tot april (zie kalender hierboven). Nieuwe spelers mogen pas meedoen vanaf ons eigen tornooi. Er wordt gespeeld in poule wat wil zeggen dat je minstens twee wedstrijden kan spelen (meestal 3 of meer). De deelnemers worden ingedeeld in leeftijdscategorieën, afhankelijk van het jaar waarin ze geboren zijn. De categorieën zijn:

  • Minibad (-9)
  • -11
  • -13
  • -15
  • -18

Minibad wordt VERPLICHT gespeeld met kleinere raketten, een lager net en slechts op een half speelveld. In alle disciplines kan er enkel, dubbel en soms gemengd gespeeld worden.

Elke leeftijdscategorie is onderverdeeld in een A-reeks en een B-reeks om rekening te houden met de verschillen in niveau. Spelers starten in de B-reeks maar kunnen overgaan naar de A-reeks van zodra ze één geldig tornooi in het enkelspel of 2 geldige tornooien in het dubbelspel winnen. Een tornooi is geldig wanneer de winnaar 4 wedstrijden gewonnen heeft (poulewedstrijden en finales samen). Spelers die tot de provinciale selectie behoren, starten automatisch in de A-reeks.

Inschrijven?
Drie tot vier weken voor een tornooi ontvang je van OLVE een mail om je te kunnen inschrijven voor het aankomende tornooi.

Inschrijven doe je door te klikken op de inschrijvingslink die vermeld wordt in de uitnodigingsmail.

NIEUW VANAF SEIZOEN 2019-2020 : per tornooi wordt er naar elke speler, die aan dat PBAJCC-tornooi mag deelnemen, een individuele mail gestuurd waarin een inlogaccount (= naam speler) + een uniek wachtwoord staan vermeld. Dit tijdelijk wachtwoord blijft bruikbaar tot je een inschrijvingsmail ontvangt met een nieuw uniek wachtwoord. Met de spelersnaam en het wachtwoord log je in, waardoor de inschrijving via onze database ineens gekoppeld wordt aan de nodige inschrijvingsgegevens. Je hoeft enkel nog het tornooi waar je voor wil inschrijven te kiezen en aan te vinken voor welke disciplines (enkel, dubbel, gemengd) je inschrijft + indien van toepassing, met welke partner (naam + club of X-partner). Voor elke speler moet je afzonderlijk inloggen met de spelersnaam en bijbehorend uniek wachtwoord. Nadat je je deelname-keuze hebt ingevoerd of hebt gewijzigd, klik je op de knop "inschrijving opslaan/wijzigen". Een popup venster zal de registratie bevestigen. Je kan de inschrijving altijd controleren door terug naar het beginscherm te gaan of terug in te loggen en dan te klikken op het tornooi dat je wilt bekijken.

Een gedetailleerde handleiding kan je HIER terugvinden.

Opgelet, als je dubbel/gemengd speelt moet de dubbelpartner die je opgeeft zich ook individueel inschrijven. Je kan ook met een 'X' inschrijven voor dubbel/gemengd, in dat geval zoekt de organisatie voor jou een dubbelpartner.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 4 euro voor één discipline en 6 euro voor beide disciplines. Deelname aan ons eigen tornooi is gratis voor OLVE spelers. Het inschrijvingsgeld wordt betaald via overschrijving. Per half jaar ontvang je een factuurtje met een overzicht van de gespeelde tornooien en wedstrijden samen met de bijhorende kosten.

Na inschrijving...
In de loop van de week voor het tornooi krijg je per mail het uur van je eerste wedstrijd. Probeer steeds een kwartiertje voor dit tijdstip in de sporthal aanwezig te zijn. Het tornooi is zo opgebouwd dat één discipline ongeveer 2 uur duurt. Disciplines in dezelfde leeftijdscategorie volgen elkaar op. Als je dus inschrijft voor enkel en dubbel ben je ongeveer 4 u aanwezig in de sporthal.

Op elke tornooi zal een coach van Olve aanwezig zijn om de spelers te voorzien van tactische ondersteuning waar nodig.

Kan je door ziekte plots toch niet meer meespelen? Contacteer de organiserende club dan zo snel mogelijk telefonisch (mail is niet voldoende).

Meer informatie?
Contacteer ons via ledenadmin[at]olvebadminton.be.