Junior OLVE Tournament (JOT)


De sportieve hoogmis van onze club!


Wat?

In het Paasweekend organiseert onze club elk jaar een internationaal badmintontornooi voor spelers van 10 tot 17 jaar. Deze spelers behoren tot de top van de jeugdspelers in Europa. Het tornooi vindt al meer dan 35 jaar plaats en bouwde gedurende deze jaren een steeds sterkere internationale reputatie op. Momenteel met spelers uit een dertigtal landen, van Amerika, Peru, Thailand en zowat elk Europees land. Het winnen van het JOT wordt dan ook door elk deelnemend land hoog in het vaandel gedragen. Door de voorrondes zaterdag en zondag te spreiden over 2 sporthallen (zie verder), kon het maximale deelnemersaantal vanaf 2015 groeien van 350 tot ongeveer 400 spelers. Op zondag en Paasmaandag vindt de apotheose plaats, met de halve finales en finales in Den Willecom te Edegem.


Wanneer?

De volgende editie van het JOT zal doorgaan van vrijdag 29 maart t.e.m. maandag 1 april 2024. Vrijdag starten reeds de voorrondes voor de hoogste leeftijdscategorie (U17). Zaterdag en zondag komen ook de andere leeftijdscategorieën aan bod. De (spectaculaire, spannende) halve finales en finales gaan voor de U17 door op zondag en voor de U11, U13 en U15 op paasmaandag.


Waar?

In Sporthal Den Willecom en Sportcomplex De Nachtegaal (enkel zaterdag en zondag).


Voor wie?

Zowel vrijwilligers (zie verder) als toeschouwers worden op het JOT met open armen ontvangen. Dus: indien u wil komen proeven van de ongelofelijke sfeer en een portie topbadminton, hou dan zeker het Paasweekend vrij, dit sportief gebeuren is immers GRATIS voor het publiek! U zal het zich in geen geval beklagen!


Vrijwilligers

De grote belangstelling van clubleden om deel uit te maken van de ongelooflijke JOT-sfeer, leidt ertoe dat we al enkele jaren kunnen rekenen op meer dan 75 medewerkers. Op zich al een topprestatie voor OLVE BC. Samen zorgen we ervoor dat de sporthal omgebouwd wordt tot een badmintonfestijn. Daarnaast worden er nog verschillende andere taken uitgevoerd, zoals: broodjes smeren, vervoer tussen luchthaven en sporthal, opkuisen, shuttles uitdelen, wedstrijden tellen,... Dankzij al deze medewerkers is het tornooi niet enkel voor de deelnemers, maar ook voor onze club elk jaar weer een fantastische ervaring. Indien u geïnteresseerd bent om te komen helpen, ontvangen we graag een bericht. Zo kunnen we garanderen dat er steeds een grote groep vrijwilligers aanwezig is op het tornooi. Zonder alle helpende handen zou het immers nooit mogelijk zijn om dit evenement te organiseren.


-> Je kan je opgeven als vrijwilliger door een mailtje te versturen naar medewerkers[at]juniorolvetournament.be.


Wij hopen alvast dat we jullie (opnieuw) mogen verwelkomen!


Contact

Indien u nog vragen heeft omtrent de taken van de medewerkers of over het tornooi zelf, kan u ons steeds contacteren via medewerkers[at]juniorolvetournament.be.


Meer informatie?

Meer JOT informatie (resultaten, deelnemers, praktisch...) vind je op onze engelstalige website.


Volg ons bovendien op Facebook of Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!


Sponsoring

Het JOT is een ideaal medium voor bedrijven om naambekendheid te verwerven. Bent u geïnteresseerd geraakt om dit evenement actief te steunen, op welke wijze dan ook? Wij zijn steeds op zoek naar sponsors. Voor vragen of informatie over de mogelijkheden tot sponsoring, contacteer ons via medewerkers[at]juniorolvetournament.be.