Jeugd competitie


Wat?

Trainingen zijn absoluut nuttig en belangrijk, maar ook uit echte wedstrijden kunnen spelers enorm veel leren. Via de jeugdcompetitie krijgen spelers de kans te groeien door te spelen tegen spelers van andere clubs en ervaring op te doen in echte wedstrijden. Spelertjes maken zo kennis met het concept competitie op een kindvriendelijke manier: minder regeltjes, minder administratie en meer spelplezier. Jeugdcompetitie is niet alleen bedoeld voor de allerbeste spelers, maar ook (en vooral) voor die spelers die op gemiddeld niveau spelen en op zoek zijn naar wat meer wedstrijdjes en uitdaging. Het zijn spelers die in staat zijn een rally te spelen, ook al ontbreken er nog technische en tactische vaardigheden. Jeugdcompetitie is bijvoorbeeld een ideale volgende stap voor spelers uit het PBA jeugdcircuit.


Hoe?

Jeugdcompetitie wordt gespeeld in ploegen van minstens 3 spelers. Om de competitie eerlijk te houden, wordt gewerkt in verschillende leeftijdscategorieën. Per seizoen (september - mei) speelt een ploeg 2x tegen elke andere ploeg, 1 keer in onze eigen sporthal en 1 keer op verplaatsing. In totaal komt dit neer op een 8-10 ontmoetingen per jaar. Een ontmoeting duurt maximaal 2 uur en bestaat uit 6 wedstrijden, 3 enkels en 3 dubbels. Jeugdcompetitie wordt gespeeld op vrijdagavond of in het weekend. Alle OLVE thuisontmoetingen worden in de regel gespeeld op zondagochtend om 9u30 in onze sporthal Den Willecom.


Jeugdcompetitie verschilt op een aantal punten van de reguliere volwassen competitie en verloopt via een geheel eigen reglement. Een samenvatting van het verloop voor wedstrijdbegeleiders vind je hier. Tot slot vind je hier het opstellingsformulier.


OLVE ploegen

In seizoen 2023-2024 is OLVE BC mooi vertegenwoordigd in de jeugdcompetitie met maar liefst 3 ploegen:

  • OLVE 1JD - Jeugd Jongens -15 B (door gebrek aan andere meisjesploegen, werd deze ploeg ingedeeld in een jongensreeks)
  • OLVE 1JH - Jeugd Jongens -19 A
  • OLVE 2JH - Jeugd Jongens -15 A


Interesse?

Na het lezen van deze korte beschrijving interesse gekregen om aan te sluiten bij een ploeg of een nieuwe ploeg te vormen? Laat van je horen! Spreek 1 van onze trainers aan of neem contact met ons op via ons contactformulier. Ieder jaar worden de nieuwe ploegen rond april/mei ingeschreven, dus best in het voorjaar ons aanspreken! Er zal sowieso via de trainers reclame voor worden gemaakt...