Help! Een tornooi?


Stel: Ik ben een badmintonner die recreatief speelt of een jeugdspeler die tot nu toe enkel het jeugdcircuit meespeelt.

Stel: Ik word beter en beter en wil misschien wel eens een volswassenen tornooi spelen.


Vraag: Hoe doe ik dat?


Antwoord: In het artikel hieronder zullen we stap voor stap uitleggen wat je moet doen om te kunnen meedoen. De meeste mensen weten wel al ongeveer hoe ze het tornooigebeuren moeten organiseren. Maar voor hen die het nog niet zo goed weten geven we hieronder een kleine beschrijving van hoe het moet.


Eerste belangrijke reflex die je moet hebben, is te weten of je recreant bent, of dat je een competitiespeler bent. Dit is redelijk eenvoudig te achterhalen door de vraag te stellen of je competitielidgeld hebt betaald en of je dus competitie mag spelen. Alle anderen zijn recreant. Goed om te weten is dat de badmintonbond een ander lidgeld oplegt voor de competitiespelers. Daarom dat dit onder andere iets duurder is. Als je nu recreant bent en je wil toch tornooi spelen, dan kan dit. Vraag gewoon aan de ledenadministratie (ledenadministratie[at]olvebadminton.be) om je statuut aan te passen. Je moet dan wel wat bijbetalen.


Maar goed: je bent dus competitiespeler of recreant en wil een tornooi spelen.


Als je je wil inschrijven voor een tornooi, doe je dit online via de website van Badminton Vlaanderen. Daar vind je de kalender van alle geplande tornooien. Gebruik de zoekfunctie om een tornooi naar keuze aan te klikken. Je komt typisch op een dergelijke pagina:


< Inschr. 1 >


Dan klik je op "inschrijven", of je kiest rechts bovenaan "inloggen". Je account om in te schrijven is gekoppeld aan het officiƫle ledenbestand van Badminton Vlaanderen. Dit zorgt ervoor dat je steeds zal inschrijven met de juiste gegevens en dit maakt het verwerken van de inschrijvingen voor de tornooiorganisator een pak gemakkelijker. Indien je nog geen account hebt bij Badminton Vlaanderen, lees dan in DIT artikel hoe je te werk moet gaan.

Als je login aangemaakt is en je bent succesvol ingelogd, kan je inschrijven voor tornooien. Je gaat hiervoor naar de website van Badminton Vlaanderen - tornooien. Je kan daar zoeken naar tornooien op naam, tijdstip, ... of een lijst opvragen van alle tornooien waarvan de inschrijvingen momenteel geopend zijn.


Als je een tornooi gekozen hebt, krijg je daar een overzicht van alle informatie over het tornooi:

- Contactgegevens organisatie

- Locatie sporthal

- Disciplines waarvoor je kan inschrijven

- Inschrijvings- en annuleringsdeadline


Als je op de grijze knop "Klik hier om in te schrijven" drukt, zie je dat automatisch al je gegevens zoals klassement, club, contactgegevens ingevuld zijn. Je moet enkel nog de onderdelen selecteren waarvoor je wil inschrijven, eventueel ook je dubbelpartner aanduiden en op "Opslaan" klikken.


< Inschr. 4 >


Hierna krijg je een bevestiging van inschrijving via e-mail.


Op je persoonlijke pagina ("Mijntoernooi.nl") vind je alle info over je lopende inschrijvingen en daar vind je ook alle informatie over de loting en het tijdstip van je wedstrijden. Als de tornooi-organisatie je een bericht stuurt met bijvoorbeeld gewijzigde beginuren, kan je dat ook daar lezen.


Nog goed om weten:


Je kan nog uitschrijven tot de vastgelegde datum vermeld op de tornooipagina.


Gemiddele prijzen van tornooien zijn +/- 7 euro per discipline. Dit is in de sporthal te betalen bij het aanmelden aan de wedstrijdtafel voor je eerste wedstrijd.


Als je eenmaal bent ingeschreven, moet je gaan. Enkel geldige redenen (dokter...) zijn goed om weg te blijven. Straffen zijn schorsingen en blaam. Als je gaat, neem je je eigen shuttles mee en zorg je dat je een halfuur voor de gelote tijd aanwezig bent.


Mochten er nog vragen zijn, kom je maar naar iemand van het bestuur of een competitiespeler die je kent. We helpen graag !!!