refereeBadminton Vlaanderen organiseert in 2018 nieuwe opleidingen voor umpires en referees.

Umpire = de persoon (gekleed in het zwart) die een wedstrijd in goede banen leidt (tellen, optreden bij conflicten tussen spelers).

Referee = de officiële vertegenwoordiger/ster van Badminton Vlaanderen (gekleed in het rood) op tornooien en in de nationale competitie. Deze leidt het event in zijn geheel mee in goede banen samen met de lokale tornooi-organisatie en telt dus geen individuele wedstrijden. Hij/zij treedt wel op bij de ietwat grotere conflicten.

Tot op heden telt onze (grote!) club geen enkele actieve umpire of referee en daar zouden we graag verandering in brengen. DUS: geniet je van het kijken naar badminton en heb je ook graag dat dit allemaal correct verloopt? => overweeg dan zeker deze opleiding te volgen! 

Beide opleidingen bestaan uit een theoretisch deel en een praktisch gedeelte en worden gevolgd door een examen (typisch op een tornooi). De opleiding voor umpire start eind januari, deze voor referee in februari. Alle info (lesmomenten, manier van examineren en wat er precies van je gevraagd wordt eens je de opleiding succesvol hebt afgerond) kan je in volgende brieven vinden voor UMPIRES en REFEREES.

Overtuigd? Laat zeker weten aan het bestuur indien je je wil inschrijven!

Alvast bedankt aan de vrijwilligers!