Het nieuwe reglement zal ingaan vanaf competitie seizoen 2018-2019. Voornaamste wijzigingen zijn:

- Aangepast (uitgebreid) hoofdstuk rond speelgerechtigheid van clubs en spelers (Hoofdstuk 4). Te onthouden: basisspelers uit nationale competitie kunnen niet meedoen in Vlaamse gemengde competitie en spelers die medisch ongeschikt zijn verklaard door een arts mogen niet opgesteld worden als titularis, noch als invaller.
 
- Alle competities op Vlaams en provinciaal niveau zullen gespreid worden over een volledig seizoen (september - april)
 
- ALLE ontmoetingen op Vlaams en provinciaal niveau dienen geleid te worden door een officiële wedstrijdleider (officieel = opleiding gevolgd en examen succesvol afgelegd). In de provinciale reeksen mag de wedstrijdleider zelf aan de ontmoeting deelnemen (en dan enkel wedstrijdleider zijn van de ontmoeting waarin hij/zij zelf speelt). In de liga competities mag de wedstrijdleider zelf niet deelnemen aan de ontmoeting.
 

Het volledige reglement kan gedownload worden op onze website (Competitie > Reglement).

 
new rules 

badminton seniorNaast de reguliere Provinciale competitie organiseert de PBA ook een seniorencompetitie, toegankelijk voor zowel recreanten als competitiespelers vanaf 35 jaar. Deze competitie wordt gespeeld volgens een apart reglement. Afhankelijk van het aantal ingeschreven ploegen wordt er zowel een gemengde, dames- en herencompetitie georganiseerd. Nadruk hier ligt op wedstrijdjes spelen (ALLEEN dubbel of gemengd, geen enkel) tegen andere ploegen in een goede sfeer. Een ploeg bestaat uit min. 4 en max. 6 spelers, niet noodzakelijk van dezelfde club. Je kan ook inschrijven als individu, dan word je door de PBA gekoppeld aan andere ingeschreven spelers of op de reservelijst gezet. Ontmoetingen tussen ploegen bestaan telkens uit 6 wedstrijden en worden gespeeld op verschillende zaterdagen doorheen het jaar in een door de PBA gehuurde zaal. De kost van de zaal wordt gedragen door de deelnemende ploegen (OLVE Badminton komt niet tussen in deze kost). De ploegen worden ook gevraagd zelf shuttles te voorzien voor de helft van hun ontmoetingen.


Interesse om deel te nemen? Lees het uitgebreide reglement dan even door en neem contact op met competitieverantwoordelijke Jeroen (jeroen.olve[at]gmail.com).


Inschrijvingen moeten binnen zijn tegen eind april / begin mei!

pbaHierbij het laatste nieuws vanuit de PBA!

pbaHIER kan je het laatste nieuws uit de PBA nalezen.

Naast de gewoonlijke rubrieken (PBA-jeugdcircuit, jeugdtornooien) nog 2 punten van aandacht:

- oproep voor extra vrijwilligers bij PBA

- wereldrecord badminton verbroken door De Nekker!